VOORWOORD

1

VOORWOORD

Beste lezer, 


Duurzaamheid behoort vandaag de dag tot één van de grootste uitdagingen en wij zijn met elkaar verantwoordelijk voor het verbeteren van onze maatschappelijke, economische en milieu-impact. Als branchevertegenwoordiger van de Europese sector materieelverhuur, bestaat onze prioriteit uit het ondersteunen van verhuurbedrijven, hun leveranciers en hun klanten bij het implementeren van duurzame bedrijfspraktijken waar wij allemaal baat bij hebben.

Het Duurzaamheidscomité van ERA presenteert deze brochure om duurzaamheidspraktijken te tonen die positief voor de maatschappij en het milieu zijn en op hetzelfde moment tot kostenbesparing en ondernemingskansen leiden. U zult zien dat ook kleine veranderingen en investeringen een grote invloed op duurzaamheid kunnen hebben. Voor iedere stap in de verhuurleveringsketen tonen we u een aantal best practices. Wij moedigen alle verhuurbedrijven aan om hun best practices in het kader van duurzaamheid te delen, zodat we deze brochure regelmatig kunnen bijwerken. 


We zijn ervan overtuigd dat de verhuurbranche een cruciale rol speelt in de overgang naar een duurzame economie. Hierbij gaat het om een verschuiving van "eigendom van goederen" naar "toegang tot goederen". Door middel van verhuur kunnen we hulpbronnen besparen en beter gebruik van materieel gedurende de hele levenscyclus realiseren. Wij vragen beleidsmakers tijdens hun besluitvorming rekening te houden met de voordelen van verhuur.


Wij kijken ernaar uit om met al onze stakeholders die naar duurzame oplossingen zoeken, in gesprek te gaan. Samen kunnen we aan een duurzame toekomst werken!


Met vriendelijke groet,


Kevin Haycock

Michel Petitjean

Franciska Janzon

Kevin Haycock

Voorzitter ERA Comité voor Duurzaamheid

Michel Petitjean

Michel Petitjean

Secretaris-generaal